Gjorde ganska små satser denna gång, särskilt på de två nya recepten, ifall att de inte skulle bli lyckade. |
Hallon och rabarber-sylt
(Receptet är hämtat från Söta saker)
3dl hallon
3 dl rabarber, skurna i centimetertjocka bitar
2-3 dl syltsocker
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Sjud under lätt omrörning på svag värme i några minuter tills sockret löst sig helt och bären är mjuka och syltiga. Häll på ren och torr glasburk och förvara i kylskåpet.
Hallonsylt
4 dl Hallon
1-2 dl syltsocker
1 tsk vanilj från vaniljstång
1 msk honung
Blanda hallon, honung och syltsocker. Låt koka upp i en kastrull. Sjud tills koket klarar "marmelad-provet". Häll upp i rengjord burk och låt svalna. Förvara i kylskåp. Njut!
Kommer säkerligen göra fler god sylter, särskilt när julen närmar sig. När jag tänker efter, när julen närmar sig kommer jag göra en himla massa godheter vid spisen, jag nästan värker så mycket jag längtar. Tills dess ska jag njuta av rostat bröd och hemmagjord sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar